Растежа на цената на Етериум е добре за екосистемата

в Крипто
Loading...

В интервю с Лаура Шин, водещата на подкаста Unchain в Ню Йорк, съоснователят на Eтериум и един от блокчейн пионерите, Виталик Бутерин засегна някои горещи теми – от цената на Етериум до регулациите.

Що се отнася до цената на ETH, Бутерин каза, че нарастващата цена на актива е важна за пространството.

Отчасти това беше противодействие, за да се разграничи Етериум от други крипто проекти, които правят прекалено много “пъмп”. Но също и за минимизиране на правния риск, като основно се опитваме да направим проекта по-далечен от нещо, което ще бъде обхванато от финансовия регламент.

Регулаторите вече трябва да са запознати с криптовалутите

Бутерин добави, че досега регулаторите са запознати с крипто и знаят, че дигиталните токени имат прикачена цена. Те също така разбират, че крипто пазарите обикновено са нестабилни и никой не може да предскаже бъдещето на криптовалутите. Цената на една монета може да се покачи или може да падне и няма начин да се каже кое ще се случи със сигурност.

Те разбират какво е блокчейн и че разработчиците могат да създават децентрализирани приложения върху тези платформи. По-нататък той заявява, че дори ако цената не е от значение за другите, за него има значение.

Дори ако хората се опитват да твърдят, че цената въобще не е от значение, регулаторите напълно ще видят отвъд тази “фасада”

След това Шин се обърна към аудиторията и ги попита дали разработчиците на Етериум се фокусират достатъчно върху цената на ETH. Повечето гласове от анкетата (37%) казват, че не ги е грижа.

Етериум (ETH) е една от най-слабо представящите се виртуални валути в момента, тъй като целият крипто пазар се разпадна в началото на 2018. Стойността на Етериум спадна с над 80% от началото на миналата година.

Освен че е валута, Етериум също е платформа. Тя е първата, която въвежда технология за интелигентни договори, която позволява на разработчиците да създават и използват децентрализирани приложения (dApps). Cryptodnes.bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе