Разузнаването на Франция призна: САЩ излъгаха за руска военна намеса в Украйна

в ПО СВЕТА

Данни от френските специални служби свидетелстват, че Русия никога не е подготвяла военна инвазия в Украйна. Истината винаги рано или късно излиза наяве, но е важно когато и тези, които знаят истината, имат доблестта да я признаят.

Това съобщава «Спутник» във връзка с изявлението на шефа на френското разузнаване генерал Кристоф Гомар, което той направи, пред Народното събрание на страната.

Генералът подчерта, че американското разузнаване, използвайки властта си в НАТО, е дало невярна информация за нахлуването на руската армия в Украйна.

„Проблемът на НАТО е, че американското разузнаване има от решаващо значение в алианса, докато с френските разузнавателни служби се съобразяват в по-малка степен. НАТО заявиха, че руснаците подготвят нашествие в Украйна, но според френската военна разузнавателна дирекция нищо не потвърждава тази хипотеза», — цитира агенцията думите на генерала.

В същото време френското разузнаване установи с факти, че руската армия не е подготвяла нахлуване в Украйна.

„Ние действително установихме, че руснаците не са разполагали командни центрове, или органи в тила , включително полеви болници, които биха могли да позволят военно нахлуване»-, каза Гомар.

НАТО многократно обвинява Русия без доказателства за прехвърлянето на военна техника и войници в Украйна. В отговор Русия подчерта, че не е страна по вътрешния украински конфликт, което е прекрасно известно на САЩ. News Front