Разработват хардуерен крипто портфейл за автомобили

в Блокчейн
Loading...

Даимлер, немската мултинационална корпорация зад марката Mercedes-Benz, си партнира с европейската блокчейн компания Riddle & Code, за да предостави решение за хардуерни портфейли за автомобил.

„Превърнете автомобилите в бъдещи пазари“

Портфейлите за автомобили имат голямо разнообразие от случаи на употреба, като споделяне на коли, автономни превозни средства, обмен в реално време на сигурни данни за трафика и други. Изпълнителният директор на стартъпа, Том Фюрстнер, заяви:

„Автономните автомобили трябва да са консистентни, за да им се вярва. Автомобилите вече са изчислителни устройства. “

Смята се, че въпросният портфейл е изграден около собственото защитено решение за съхранение на данни на стартъпа, Secure Element 2.0, и се твърди, че осигурява сигурна блокчейн идентичност на превозните средства. Според автора на съобщението, сливането на този вид идентичност с издадена от държавата регистрация ще позволи уникални и сигурни транзакции в леджъра.

Блокчейн в автомобилната индустрия

Прессъобщение, публикувано през февруари, също разкри, че Mercedes-Benz разработва блокчейн платформа за да увеличи прозрачността и устойчивостта в сложните вериги за доставки. Освен това, през януари 2017 г., Mercedes-Benz придоби стартъпа за дигитални плащания PayCash Europa, стимулирайки слухове, че гигантът е в процес на стартиране на собствена платежна услуга.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе