Разкрита е най-голямата лъжа на Солженицин за Сталин: 70 милиона репресирани!

в Любопитно
Loading...

По времето на Михаил Горбачов започва кампания срещу съветския строй и онези, които управляваха държавата в тези времена. Най-напред критикуваха застоя при Брежнев, след това преминаха към критика на волунтаризма на Хрушчов, а след това критиките стигнаха и до Сталин.

С истинските документи и спомени от Сталиновите времена станаха достъпни и произведения, които приписват на Сталин чудовищни злодейства, които надхвърлят всичките злодейства на нацистите.

Сред тях се отличава „шедьовърът“ на Александър И. Солженицин „Архипелагът ГУЛАГ“. Той пише книгата в САЩ, без да има достъп до съветските архиви, и определя количеството жертви „на око“. Но трябва да се признае на Александър Исаевич, който честно си го признава и показва откъде е взел цифрите си. При него репресираните са 70 милиона.

Американците, приютили Солженицин, не оспорват тези чудовищни загуби, тъй като имат нужда да покажат Съветския съюз като „империя на злото“.

Новият режим в Русия, след разпадането на Съветския съюз, също имал нужда да го покаже като „империя на злото“, затова през 90-те години развява името на Солженицин като знаме в борбата срещу тоталитаризма, а всичко, което написал в „ГУЛАГ“, се смятало за самата истина.

Аналитическият център на ЦРУ „Ранд Корпорейшън“, опирайки се на данни на демографията и архивни документи, изчислява броят на репресираните в Сталиновата епоха. Оказало се, че за времето, когато Сталин управлява страната, са разстреляни 700 хиляди души. Осъдените на разстрел по член 58-и са не повече от една четвърт от делата.

Какви изводи следват от това?

Броят на репресираните в Сталиновата епоха е сто пъти по-малко от посочените от Солженицин. Освен това по демографски данни, с изключение на спада по времето на войната, населението в Съветския съюз при Сталин се увеличава. Другият важен извод е, че само една четвърт от репресираните и затворниците могат да се смятат за жертви на политически репресии, а останалите три четвърти са осъдени за криминални престъпления. Адептите на Солженицин посочват всички за невинни. Издателство PACПEP

Извадка от книгата “Забранената истина за “Сталинските репресии”

РЕПРЕСИИТЕ НА СТАЛИН – В ТОЧНИ ЦИФРИ И ФАКТИ

Маршал Язов за чудовищните лъжи и истината за Сталин

Време е табуто върху евреите да падне

 

Loading...

Последни от Любопитно

Турция готви анексиране на територии на България! (ВИДЕО)

Loading... https://www.facebook.com/MSB.HulusiAkar/photos/a.2147050598899855/2452874984984080/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARAeJIoKH-JJqGfLFnoVspp8fHaDTZGKKLiWMd8IjeW_uOCH8DX22Z6ZyaquFKw4z4qFICIW88nL86KCrAKhjt3DlF05CubEysD1cI9MY7eGz1b3sX6RlvIRFf9bSHnI0KT2rnpxGeePiFeWdM9w5ZdwcwYjxv2zZ1aTToQ8WO6FiXUowmJfoeiVQ-SCq8G0G4_BNeeBnh0j1NObP6bzClWPaM1oSlWrt_mNZJ25Uz21yJUW9XabT_3OG2XdC049Hw1qDMOamgsdSf8EyK5KbZrVM4GFq5-mKa7ddCgwSyq9-AhZEeGMEFs-lbu_UHlyZzsoqZSmLI6vpCCsejYRARFFXfCG&__tn__=-R   Türkiye Cumhuriyeti çatısında; Türkiye – Azerbaycan – Macaristan-Nahcivan –
Отиди Горе