Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Радев: Въпросът не е дали, а кога ще има предсрочни избори

в България
Loading...

Според държавния глава предсрочните избори са неизбежност. “Въпросът не е дали, а кога ще има предсрочни парламентарни избори, заяви Румен Радев в отговор на журналистически въпрос след отчета за втората година от мандата.

България затъва в институционална безпътица и утвърждаването на закона е първото нещо, което трябва да направим – да пречупим корупцията, да отвоюваме свободата на словото, да върнем усещането на гражданите за сигурност и справедливост. А всичко това започва с безкомпромисно прилагане на закона. Въпросът за предсрочните избори вече не е дали, а кога“, каза още Радев.

“За да имат те смисъл, трябва да имаме изборни правила, които да гарантират честни избори. Това означава – машинно гласуване, видеонаблюдение на броенето на бюлетините и попълване на протоколите, премахване на т.нар. втори протокол от секционните избирателни комисии, който е обект на манипулации, актуализация на избирателните списъци”, продължи държавният глава.

А на въпроса дали би подкрепил нов политически проект, заяви открито: “Да, ако той отстоява тези ценности и работи за модернизацията на България”.

 

Последни от България

Отиди Горе