Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Работата става изключително дебела

в България
Loading...

Министър Теменужка Петкова за пореден път отказа да предостави информация, по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), която би позволила много бързо и изключително елементарно да се разкрие схемата за изкуственото надуване на цената на електроенергията, на борсата.

Ето хронологията на разплитането на поредното престъпление (за по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимките, ако трябва и втори път):

А ето и отговора от Министерството:

“Отговорът” на първия въпрос е откровена гавра, наглост и безгранична увереност в своята недосегаемост. На практика Петкова НЕ отрича числата, които е представила на депутатите, но НЕ МОЖЕ и НЕ ИСКА да обясни разликата между изнесеното от нея и реално продадените количества. Най-натрапващото се съмнение е, че част от електроенергията, производима от държавните предприятия, под шапката на БЕХ, не минава през борсата, а през странични, тъмни канали. Това обосновано предположение се подкрепя косвено от много интересни данни, открити на сайта на енергийната борса. На този етап, обаче, не мога да ви ги кажа и покажа.

По втория въпрос формално още имаме надежда да получим отговор от БЕХ, но това едва ли ще се случи, защото почти 100% ще се появи някаква непреодолима тайна. Независимо от съпротивата на политико-енерГЕПИйната мафия всичко много скоро ще лъсне. Не се съмнявайте!

А ето и как Теменужка Петкова се опитва да замита следите на престъплението. Можете да видите от прясното видео по-долу.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Loading...

Последни от България

Отиди Горе