Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Първото православно училище отваря врати в Ловеч

в Любопитно
Loading...

Първото начално общообразователно православно училище отваря врати на 15 септември в Ловеч. Това съобщи Ловчанският митрополит Гавриил пред news.bg.

Училището ще се нарича “Свети Седмочисленици”. В него ще се изучават всички предмети, които учат децата в останалите училища, но ще има и вероучение. Учениците ще получават дипломи, каквито се дават и в останалите училища.

Към момента са предвидени 15 места за първокласници. Таксата, която ще заплащат родителите им е 50 лева, а останалите пари, необходими за заплати на учители, за издръжката на училището и учебните пособия, ще се предоставят от митрополията и от дарители.

Училището ще бъде в сградата на бившата митрополия в Ловеч.

ПО ТЕМАТА

Борислав Цеков: По въпроса за скандалната резолюция, приета от Европарламента вчера. Не слушайте спекулациите, според които в окончателния текст нямало нищо за православието, разпространявани в социалната мрежа от някои брюкселски партийци. Лъжа! В проекта православната църква беше изрично посочена – (официален линк на европарламента):

 

Европарламентът наистина гласуваха скандалната резолюция срещу православието

 

Който се съмнява в достоверността на цитата да погледне ТУК. Збигнев Бжежински беше съветник и член на центъра за стратегически и международни проучвания в САЩ, председател на Трилитералната комисия, основател, на която беше Давид Рокфелер.

 

Коя Америка познавате?

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Антихристът вилнее със страшна сила в Християнска Европа


Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност. Моля, подкрепете ни. Сайтът се поддържа с лични средства и всяка финансова помощ, дори и малка е в плюс за каузата му. Ако имате желание, с бутона отдолу, можете да дарите сума по ваше желание. Или станете месечен скромен спонсор. За което Ви Благодарим предварително!

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=77JJJLFTLWDWS&source=url
PayPal бутон

Последни от Любопитно

Отиди Горе