Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Първото крипто IPO, регистрирано със SEC, вече е реалност

в Крипто
Loading...

Платформата за търговия с крипто INX планира да събере 130 милиона долара чрез IPO за секюрити токени. INX токени ще бъдат регистрирани в SEC.

Платформата за търговия с криптовалути INX планира да събере до 130 милиона долара чрез първоначално публично предлагане на ценни книжа (IPO), регистрирано в американската комисия за ценни книжа и борси (SEC).

Базираната в Гибралтар INX подаде проспект на проекта пред комисията в понеделник, за да продаде 130 милиона INX токена, които са базирани на стандарта ERC-20 на Етериум.

Притежателите на токените също ще имат право на 40% от нетния паричен поток на компанията от оперативни дейности, но не като притежатели на акции.

Начело с Алън Силбърт, INX има за цел да създаде две платформи за търговия – разграничаване между секюрити токени и просто токени. Той също така планира да получи съответните регулаторни лицензи и одобрения, включително за прехвърляне на пари, лиценз за брокер-дилър в САЩ и регистрация като алтернативна система за търговия (ATS).

Първоначално INX планира да получи лицензи за прехвърляне на пари за работа в 8 щата в САЩ до края на 2019 г., а в “повечето” щати до края на 2020 г., според проспекта.

Когато работим напълно, очакваме да предложим на професионални търговци и институционални инвеститори търговски платформи с установени практики, обичайни за други регулирани пазари на финансови услуги, като обичайни процедури за търговия, клиринг и сетълмент, спазване на регулаторните норми, резерви за капитал и ликвидност и оперативна прозрачност”, каза фирмата, добавяйки:

В бъдеще компанията възнамерява да създаде платформа за търговия с деривати, като фючърси, опции и суапове.

Това, което прави предлагането на INX различно е, че токените ще бъдат регистрирани като секюрити токени, докато други компании, които наскоро получиха одобрението на SEC за своите предложения, като например Blockstack и YouNow – са ютилити токени.

Предлагането на INX също е необичайно поради етапа на предварителния продукт. Традиционно такива предложения са за утвърдени компании, генериращи приходи.

INX планира да използва постъпленията от IPO в различни функции, включително изследвания и разработки (до 8 милиона долара), продажби и маркетинг (до 2,93 милиона долара), регулаторни и правни (до 3,2 милиона долара) и разработване на продукти (до 1,6 милиона долара), сред други разходи, според проспекта.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе