Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Първи канал на Русия покани на работа уволнената от NBC американска журналистка

в Свят
Loading...

Ръководителят на дирекцията за информационни програми от Първи канал на Русия, водещият вечерната програма «Време» Кирил Клейменов покани американската телевизионна журналистка Мегин Кели, която, както се съобщи, е уволнена от NBC, да стане съводеща.

Той изрази мнение, че журналистката искат да я уволнят във връзка с това, че е взела интервю от Владимир Путин и е заобичала руснаците.

«Ето и предложението: Скъпа Мегин, мила! Плюй на своето началство и въобще плюй на всичко това, ела при нас в Русия, в града-герой Москва. Ела направо в това студио, заедно ще водим програма «Време», «Тайм», както е при вас, тогава любовта на милионите наши мъже ще бъде насочена към теб, както и завистта на милиони жени», каза Клейменов в ефира на програма «Время» в петък.

Водещият отбеляза, че поканата към Кели е още едно доказателство за добрите намерения на Русия.

«Току-що съобщиха, че свалят от ефир програмата на Мегин Кели — нашата любима американска водеща. Тя е уволнена по някакъв измислен повод. Нещо била казала за цвета на маските на Хелоуин, нещо в този дух, че ако черен може да слага бяла маска, то защо бял не може да слага черна.

Впрочем, не е важно», каза Клейменов.

Кели е на 46 години.

Тя е известна телевизионна водеща. Една от причините за известността й е нееднократната критика от страна на американския президент Доналд Тръмп.

След един от туровете на предизборните дебати той се изказа отрицателно за журналистката: политикът обвини Кели в лицемерие и пряко заяви, че тя не му харесва.

По-късно той се отказа от дебатите по Fox, защото те трябваше да бъдат водени от Кели.

През юни 2017 година Путин даде интервю на Кели за руско-американските отношения и обвиненията по адрес на Русия за «намеса в изборите на САЩ» — тези обвинения бяха опровергани както от Белия дом, така и от Кремъл.

Интервюто бе гледано от шест милиона американци.

По-рано съобщихме, че водещата от  NBC Мегин Кели, която взе интервю от руския лидер Владимир Путин, твърди, че е невъзможно той да бъде «надхитрен».

«Той е много умен. Създава се впечатлението, че той е най-умният човек. Така че не си струва да се опитвате да надхитрите Владимир Путин — считам, че няма да ви се получи», каза тя.

 

Кели отбеляза, че може да се пробва да се атакува Путин с помощта на факти.

«Може да се пробва, както аз в това интервю, той да бъде заставен малко да се защитава», добави журналистката.

 

По-рано Путин в същото интервю заяви, че счита, че взаимните обвинения между Русия и САЩ — това е «път за никъде».

Петя Паликрушева, News Front

 

ПО ТЕМАТА:

Путин към водеща на NBC: Да не би да сте си загубили ума?(ВИДЕО)

Последни от Свят

Отиди Горе