Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Първите Monero фючърси вече са факт

в Крипто
Loading...

Базираната в Дубай, мулти валутна и спот / фючърсна борса, BTSE, представи своята търговия с Monero фючърси на 31-ви октомври. Този ход я прави една от първите и единствени борси, предлагащи фючърсни договори на криптовалутата, фокусирана върху сигурност. 

BTSE е сравнително неизвестна борса с ниски обеми, която е лицензирана от Министерството на икономическото развитие в правителството на Дубай и е съгласувана с регулациите на Централната банка на Обединените арабски емирства, според нейния уебсайт.

Решението за предлагане на Monero идва в момент, когато популярната монета за поверителност се премахва от няколко други борси. Въпреки че е доказал дълголетието си, фокусът му върху анонимността крие потенциален регулаторен риск.

Натиск от страна на работната група за финансови действия, докато тласка престъпниците към Monero и други монети за поверителност, също кара някои платформи да ги премахнат.

Блокчейн аналитичните фирми, като “CipherTrace” например, работят с регулатори и правоприлагащи агенции, за да проследяват все по-голям брой криптовалути, въпреки че Monero и Zcash , фокусирани върху поверителността, по същество отсъстват от списъка.

Изпълнителният директор на BTSE – Джонатан Леонг – смята, че поверителността е важен аспект на силната цифрова валута и че изброяването на Monero може да предостави на властите критерий за оценка, чрез който да подберат най-добрите практики за изброяване на подобни токени.

“С предлагането на Monero се надяваме не само да предоставим на нашите потребители по-голям избор, когато става въпрос за техните търговски нужди, но и да предизвикаме дискусия за това как да се изброяват монети за поверителност по регулаторно-съобразен начин.” Cryptodnes. BG

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе