Путин поръча да се инкриминира пропагандата на наркотици в интернет

в ПО СВЕТА

Руският президент Владимир Путин поръча да се подготвят поправки за криминализиране на пропагандата и склоняването към употреба на наркотици в интернет.

Според официалния сайт на Кремъл държавният глава е поискал това от руското правителство след среща с представители на обществеността по въпросите за развитието на Далечния изток на 6 септември 2019 г., предаде ТАСС.

„Да се ​​вземат допълнителни мерки за борба с незаконния трафик на наркотични и психотропни вещества, като се внесат изменения в законодателството на Русия, инкриминиращи подбуждането към употреба или популяризиране на наркотични, психотропни вещества или техни аналози, използвайки информационната и телекомуникационна мрежа „Интернет“, пише в инструкциите.

Настоящото законодателство предвижда само административна отговорност за популяризирането на наркотици, максималната санкция под формата на глоба за такива действия е до 5000 рубли (70 евро) за руснаци, до 50 000 рубли (700 евро) за длъжностни лица и индивидуални предприемачи и до 1 млн. рубли (14 000 евро) за юридически лица. Глобата за чужденец или лице без гражданство може да бъде до 5000 рубли (70 евро), но има и наказание експулсиране от Руската федерация или административен арест до 15 дни.

Russia Beyond 

ПО ТЕМАТА