Путин: Либералните ценности са отживелица

в ПО СВЕТА

 Либералните ценности са отживелица, защото са били отхвърлени от повечето хора в западните държави. Това каза руският президент Владимир Путин в интервю за в. „Файненшъл таймс“, цитиран от БТА.

Според него германската канцлерка Ангела Меркел е направила кардинална грешка, приемайки либерална политика по отношение на имиграцията от Близкия изток.

„Либералната идея предполага да не се прави нищо. Мигрантите могат да убиват, да плячкосват и да изнасилват безнаказано, защото техните права на мигранти трябва да бъдат защитени. Какви права са това? За всяко престъпление трябва да има наказание. Така че либералната идея стана отживелица. Тя влезе в конфликт с интересите на мнозинството от населението“, каза Путин.

Путин каза, че Русия не е хомофобска страна, но че склонността на Запада да приеме хомосексуализма и половата неопределеност изглежда прекалена за него.

„Традиционните ценности са по-стабилни и по-важни за милиони хора, отколкото либералната идея, която, по мое мнение, наистина замира“, каза руският президент.

Той изрази мнение, че либералните кръгове използват проблемите, които изпитва Католическата църква, за да я унищожат.

ПО ТЕМАТА

„Вашингтон пост“: Путин е прав донякъде за либерализма

Путин: Забравихме ли, че живеем в свят, основан на библейски ценности?