Путин: Запасите от ресурси в Арктика трябва да работят за цялото човечество

в Свят

«Мисля, че основните предимства, които можем да получим при усвояването на Арктика, са следните.  Първо, това са това световни запаси от ресурси и те трябва да работят в полза на цялото човечество. Това е важно. В рамките на добре познати правила, международни правила, споразумения между страните от региона и нерегионални участници, трябва да ги поставим в услуга на човечеството. Това е най-важното нещо, както и използването на допълнителни възможности в областта на транспорта и комуникациите », каза Президентът на Русия Владимир Путин, по време на участието си в Международния арктически форум «Арктика — територия на диалога» в Санкт Петербург.

Темата на срещата е «Арктика. Океан от възможности». 
Пленарно заседание на Международния форум «Арктика — територия на диалога».

В дискусията участваха президентът на Република Финландия Саули Ниинистьо, президентът на Република Исландия Гудни Торласиус Йоханессон, министър-председателят на Кралство Норвегия Ерна Солберг, министър-председателят на Кралство Швеция Стефан Льовен.

По време на срещата бяха обсъдени въпросите на интегрираното развитие на арктическите територии, включително рационалното използване на природните ресурси, екологичната безопасност, транспорта, защитата на интересите на коренното население на Севера, както и други аспекти на устойчивия растеж в Арктическия регион.

Напомняме, че V Международен арктически форум “Арктика — територия на диалога” се провежда в Санкт Петербург в дните от 9 до 11 април.

На форума се обсъждат въпроси, свързани с развитието на Арктическия регион на световно равнище и усвояването на територията.

News Front

 

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе