Проф. Михаил Мирчев: Радан Кънев няма право да е евродепутат, под чертата е!

в БЪЛГАРИЯ

Социологът проф. Михаил Мирчев обяви, че Радан Кънев няма право да заминава за Брюксел, понеже не е събрал необходимите за това проценти. Той обвини ЦИК в нарушение на закона, защото изпраща в ЕП представител на съюза на Христо Иванов и ДСБ, чиито проценти не са 6,06%, а 5,87%. Бариерата обаче е 5,88%. Тезата си проф. Мирчев разгласи в профила си в социалната мрежа Фейсбук:

 

Току що проверих една ИЗМАМА от ЦИК. "Демокр. Б-я" нямат обявените 6.06%. Имат едва 5.879%. Не им стига …

Публикувахте от Михаил Мирчев в Събота, 1 юни 2019 г.

 

„Току що проверих една ИЗМАМА от ЦИК. „Демокр. Б-я“ нямат обявените 6.06%. Имат едва 5.879%. Не им стига за 1 депутат. Не им стигат 58 гласа. Бариерата е 5.882%. Не им стигат минималните 0.003%. Мъничко е. Но те са под бариерата. Мандатът им е фалшиво даден от ЦИК…“, твърди социологът.

Той твърди, че това е направено от ЦИК в разрез с методическото й указание и в нарушение на чл. 278/2/ т.9 от Избирателния кодекс.

„Там е императивно записано, че вотът „не подкрепям никого“ е вот, и той е ДЕЙСТВИТЕЛЕН вот. Значи, той е в 100% от които се вадят %-те на партиите. Точно тук ЦИК лъже и ни прави на разсеяни глупаци. Те махат тези 3% от истинските 100% и после от другите фалшиви 100% вадят %-те на партиите… Това е манипулацията… Става дума за игра с едни 61.029 гласа, които са маркирали вот „не подкрепям никого“, заявява Михаил Мирчев.