Проф. Иво Христов: Българският парламентаризъм е достигнал точката на бутафорията! Българският преход започна като имитация на демокрация и ще завърши като карикатура на диктатура (ВИДЕО)

“Когато политическите партии не представляват интересите на огромно количество от хора, това се замества с демагогия, технологически хитрини (субсидии, машинно гласуване, бюлетини) и манипулации. От една страна целта е да се отвратят активните хора от всякакъв вид политическа дейност, а от друга – с помощта на моркова и на тоягата – се поддържа този процес.”

Проф. Иво Христов коментира и ситуацията в Европейския парламент и излъчването на петте водещи фигури на ЕС

В студиото на “Лице в Лице” е проф. Иво Христов, депутат от “БСП за България”, социолог и юрист.

“Много отдавна Парламентът е станал институция с две основни функции – първата е да отвлича вниманието на публиката с такъв тип скандали (б. ред. – неволите на Волен) и втората е да отпушва донякъде общественото напрежение, което умело се насочва винаги към парламентаристите и как те са загробили едва ли не отечеството. За съжаление, българският преход започна с нещо като имитация на демокрация и ще завърши с карикатура на диктатура. И това се наблюдава и в Полша, Унгария, т.нар. Западни Балкани.”

И още: “Когато политическите партии не представляват интересите на огромно количество от хора, това се замества с демагогия, технологически хитрини (субсидии, машинно гласуване, бюлетини) и манипулации. От една страна целта е да се отвратят активните хора от всякакъв вид политическа дейност, а от друга – с помощта на моркова и на тоягата – се поддържа този процес.”

Вижте целия разговор във видеото: