Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Професор от MIT работи върху Facebook токена

в Крипто
Loading...

Професорът от Масачузетския технологичен институт(MIT) Крисчън Каталини е в отпуск и работи по разработването на токена на Facebook.

Според доклада, два анонимни източника, които са запознати със ситуацията, разказаха сътрудничеството на Каталини с Facebook. Каталини – професорът по кариерно развитие на Теодор Т. Милър в MIT – е един от най-изтъкнатите изследователи в областта на токенизираната икономика.

Неотдавна той бе съавтор на доклад с професор Джошуа Ганс от Университета в Торонто за първичното предлагане на токени и самата им стойност.

По-рано тази седмица излезе новината, че социалният медиен гигант Facebook търси инвестиции на стойност $1 милиард за своята криптовалута. Докладът за пръв път се появи през май миналата година, че Facebook „проучва“ създаването на свой собствен токен.

В края на 2018, Bloomberg съобщи, че компанията създава криптовалута за потребителите на услугата за съобщения WhatsApp. След това, през февруари, доклад на Ню Йорк Таймс заявява, че Facebook „се надява да успее, когато Биткойн се провали“ със секретния си проект за криптовалута.

Както се съобщава, Каталини е един от хората, които водят Биткойн проекта на MIT, който събира $500,000, за да разпредели $100 в биткойн на всички студенти в MIT през 2014.

През април бе публикуван анализ на участието на интернет гигантите Facebook, Twitter и Telegram в криптовалутното пространство. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе