Програма на д-р Велизар Енчев като член на ЕП

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

1) При избора на европейски главен прокурор в Европейския парламент ще гласувам за кандидатурата на румънката Лаура Кьовеши.
2) Ще оказвам радикална съпротива на Истанбулската конвенция и Пакта за миграция.
3) Ще настоявам за отмяна на санкциите на ЕС срещу Руската федерация.
4) В рамките на диалога „ЕС-Република Турция“ ще поставя акцент върху изплащането на задълженията на турската страна към тракийските бежанци.
5) При преговорите на ЕС с Република Северна Македония и Република Сърбия ще поставя като условие за тяхната евроинтеграция стриктното спазване на правата на българите в Западните покрайнини и Македония.
6) Ще предложа създаването на Фонд за демографски застрашените страни в ЕС. България трябва да е най-големият получател на финансови стимули за младите семейства в районите с най-ниска раждаемост.
7) Ще започна кампания за изравняване на доходите за един и същ вид труд в западноевропейските търговски вериги и в техните клонове в България. Българските служители в европейските търговски вериги трябва да получават заплата, равна на средната работна заплата в същите вериги в Германия, Австрия и Франция. Трябва да се изравни и заплащането за нощния труд и българските работници да получават възнаграждението, каквото имат германските, австрийските и френските служители в същите търговски вериги. Темата за равното заплащане на труда ще се пренесе и върху всички западноевропейски фирми, работещи и на територията на Република България.