Престъплението на века. България е внасяла боклук от Нигерия, във време, в което там е бушувала „Ебола“…

в БЪЛГАРИЯ

България е внасяла боклук от Нигерия, във време, в което там е бушувала смъртоносната и нелечима болест „ебола“. Това става ясно косвено от съпоставка на излезлите данни около скандала с боклука.

В официален отговор от министерството на финансите пише, че в периода 01.08.2014-28.08.2019 г., у нас са внесени над 700 хиляди тона боклук от „трети страни“, извън ЕС (документът е след статията). Т.е. от това, което наричаме „третия свят“.
В публичното пространство вече бе обявено, че сме внасяли отпадък дори от… Нигерия.
Но това, което засега не е обявено е, че през 2014 г. в тази страна, а и в околните и, избухна смъртоносна епидемия от Ебола. При това датите са близки. В тази статия* става ясно, че „еболата“ е нахлула в Нигерия към 26 юли. А в тази статия** става ясно, че Камерун затваря границата си с Нигерия, именно заради „еболата“. Датата е 18 август 2014.
От писмото на министъра става ясно, че България със сигурност е внасяла боклук след 1 август 2014. Това е времето след Пламен Орешарски, който подава оставка на 23 юли 2014, а служебното правителство на Георги Близнашки е назначено от Росен Плевнелиев на 6 август. След него е вторият кабинет „Борисов“.
Но 1 август 2014, и по-късно, означава боклук, който се е появил СЛЕД като „ебола“ вече е върлувала в Нигерия. И страните наоколо не само спират какъвто и да било внос, но и напълно ЗАТВАРЯТ ГРАНИЦИТЕ!
Не е ясно имало ли е „медицински отпадъци“ сред този боклук, но „ебола“ се разпространява и не само с медицинските отпадъци. Вирусът е много агресивен, реално не трябва да се доближаваш нито до болен, нито до нещо, до което той се е докосвал. Спасителните екипи и докторите влизат със специални костюми. Дори тогава има заразени, каквито случаи бяха описани с американски доктори.
Въпросът защо страна от Третия свят изнася боклук и трябва да плаща за това, при положение че може да го изгори на своя територия, винаги е бил объркващ. В Нигерия няма инспектори на ЕС, нито се спазва някакво екологично законодателство. Може да гори каквото си иска. Но сега това става ясно. В бъркотията около „ебола“ вероятно са горили много боклук, дрехи и какво ли не, но е възможно и да не са имали сили за всичко. Или местните да са бягали от това да се докосват до този боклук. И просто са го опаковали и изпратили „някъде“, срещу 60 евро на тон.Боклук от страни, където е бушувала „ебола“ би бил опасен дори ако е внесен не само в годината на епидемията, но и 1, 3, 5 години след това. Защото не е ясно кога е създаден боклукът и къде какво се съхранява в балите.
А обстоятелството, че „някакви заболявания“ са донесени (дори да не е ебола), е безспорно. Корнелия Нинова цитира работник***, който се убол на спринцовка от този боклук, дошъл от Африка, и после „месеци не можел да излезе от болниците“…
Ако в България е внесен дори 1 килограм боклук от зона с „ебола“, или дори граничеща с нея, това е откровен опит за геноцид и тероризъм над населението, и следва да се разследва по тези членове.
Аз направих каквото зависи от мен – проучих видимите факти, и като отговорен гражданин, представям това разследване.

Гешев е на ход…

Добри Божилов, писател
Задругата
Източници:  

Писмото от министъра:

9 Коментари

  1. От третия свят – в четвъртия.

  2. Пари при пари отиват, боклук – при боклука.

  3. Всеки ден излиза нова и все по-убийствена информация какво вършат гербопитеците като ни продавати унищожават по всякакви начини…. Това и д-р Менгеле не би могъл да го измисли, а качмо ли да го направи …. Смърт за националните предатели!!!

  4. А бе, Добри, ти пак всяваш паника. Мисли логично, направи аналогия с други стоки и помисли защо аджеба сме внасяли боклук? Това Добри е боклукът на нашите европейски приятели, дето, както се казва сме в един юмручен съюз с тях, от който според някои либерални елементи в България, няма мърдане, защото, а сме мръднали на Изток, веднага ще паднем в мрака и няма да бъдем европейци и няма да имаме демокрация и няма да забогатеем, и няма да видим слънцето, накъде залязва.
    Но да се върнем на боклука, защо от Нигерия? Елементарно Уотсън! Булгартабак изнасяше ли цигари за ислямска република? Изнасяше, а имаше ембарго, но като изнасяш ембаргова стока, ти я продаваш на страна, която е неутрална и тя я предава нататък.По същия начин, нашите оръжейници продават и оръжия и боеприпаси през трети страни. Така, че боклукът си е наш европейски, на нашите братя със супер ценностна система, която ние „простите българи“ все отричаме и се заричаме в нашите си обичаи. Това са същите пратки на калабрийската мафия, само,че през Нигерия, а сега ги разследват. Но има две важни неща, за които ние българите трябва да поразсъждаваме, а те са: пратките са ценни, защото с тях се изнасят всякакви наркотици, както заяви италианският следовател и второто важно е, че правителствата и митниците на износителите удобно са се спотайвали, за да се изчистят от пластмаси, медицински отпадъци, радиоактивни и то на безценица, защото преработването им в специално построени съоръжения струва скъпо. Задният двор на Европа е решил проблемите им засега, а това сме ние. Колкото до „еболата“ си прав, но на кой му пука, пък и като няма случай досега, нашите „европейци“ и ония истинските са взели мерки и са го обработили, дезинфекцирали, защото това с еболата се контролира, а се внесе в България, а е пламнала и Европа.
    Сега да те светна и за финните частички, дето Фандъкова уж ги измерва??? Набедиха цигани, клошари и прочие гумаджии, набедиха и хората, които се топлят на твърдо гориво, но Фандъкова и дума не обелва за няколко стотици фирми и фирмички, които изкупуват отработени масла от автосервизите и се топлят с тях. Говорим за София, говорим за хората и децата, които ежедневно вдишват най-силния отровител. Не мислиш ли Добри, че е крайно време “ да си продаваме нивите“, за да си купим едни други неща.

  5. Сега като се замисля, дали не избиха прасетата заради прихваната зараза от тия боклуци?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.