Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Председателят на SEC обясни какво е нужно за одобрението на крипто ETF

в Крипто
Loading...

Председателят на SEC Джей Клейтън наскоро направи интервю със CNBC, където изложи какво трябва да се направи в крипто пространството, преди да бъде одобрен борсово търгуван фонд (ETF).

Според Клейтън, американските регулатори трябва да се чувстват комфортно с решенията за криптовалутите и да гарантират, че няма да има манипулиране на пазара, преди те дори да обмислят одобряването на крипто ETF.

В интервюто, Клейтън подчерта, че добрите решения за попечителство са много важни за SEC и винаги са били:

Ние се ангажираме с този крипто ETF, но има няколко неща, които трябва да се изяснят. Първото е попечителството: това е дългогодишно изискване на нашите пазари.

Втората най-важна стъпка за одобрението на ETF е да се осигурят стабилни превантивни мерки за манипулиране на пазара:

Имаме сложни правила както и наблюдение, за да гарантираме, че хората не манипулират фондовия пазар, а тези криптовалутни пазари не разполагат с това. Работим усилено, за да видим дали можем да стигнем до там, но не мога да щракна с пръст и да кажа, че това е точно както акциите и облигациите, защото не е.

Крипто индустрията измина дълъг път по отношение на решенията за крипто попечителство, с такива като Coinbase Custody, услугите за попечителство на Gemini, Fidelity Digital Assets, Bakkt и др.

Що се отнася до усъвършенстваните правила и наблюдението на крипто пазарите, тези мерки са по-лесни за изпълнение на лицензирани и регулирани крипто борси, но не толкова на нерегламентираните борси като Binance. Следователно може да отнеме повече време, отколкото някои хора мислят, преди крипто ETF да бъде одобрен. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе