Превърнаха България в страна, която изглежда като след стогодишна тежка война. И основният въпрос е: Защо се допуска това?!

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

ТЕРИТОРИЯТА СЕ РАЗКОСТВА

Новината не ме учуди, защото от 28 години това е ежедневие на Територията. А тонът го дадоха управляващите през тези десетилетия.

Само че едните крадат на едро, другите – до каквото се докопат. С общи усилия превърнаха България в страна, която изглежда като след стогодишна тежка война. И основният въпрос е: Защо се допуска това?!

Многократно съм изказвала възмущението си от полиция, прокуратура и съд. Както и от законодателството, разрешаващо престъпниците да се измъкват безнаказани и да се създаде процесуалната фигура „известен на полицията“. Ами какво като е известен, и ние го знаем, и какво?! Подобно безхаберие няма как да е случайно, подобно законодателно и държавно безумие е преднамерено, съзнателно и продължително – като рецидив. Явно се гони някаква цел, с обикновена некадърност не може да се обясни.

Истината е, че десетилетия наред държавата насърчава кражбите и грабежите. Като няма работа за недосегаемите и няма законодателна норма, която да ги ПРИНУДИ да работят. Преди време е имало закони срещу безделничеството. Точно това е основен проблем сега – безделничеството и разбойничеството. Държавата показа ЯВНА БЕЗПОМОЩНОСТ и НЕЖЕЛАНИЕ да се справя с престъпността и да охранява обществения ред. Защото на протестите полицаите бяха стотици, а в гетата и около жилищата на хората – нула! Там, където има полиция, престъпления няма. И обратното. Държавата не си изпълнява обществения договор. Плащаме данъци, а получаваме грабежи, изнудване, кражби, убийства и изнасилвания. При което държавата отново ни обяснява, че нищо не може да направи. Ама данъците да си ги плащаме!

Гарван гарвану око не вади. Разликата е само в размера на кражбите. И в наглостта. Защото днес виждам как един политик, прочут с корупцията по негово управление и разграбването на общинското имущество, предлага нови правила и закони, за да се „оправи България“. Наглост, граничеща с престъпление! Това, че няма осъден политик, не означава нищо. Така да се каже, има фигурата „известен на народа крадлив политик“. Защото ние виждаме как се краде пред очите ни – едните под красивите фрази на развитие и надграждане, а другите с израза: „Ми гладни сме бе, душа!“.

Докога ще го позволяваме това?

Докога ще позволяваме болници, училища, къщи, хора, да бъдат ограбвани и ликвидирани, а държавата с благо око да гледа електората си и да го защитава, докато българите загиват? Докога ще позволяваме престъпници, които крадат и ограбват държавата, да ни управляват? Докога ще позволяваме да ни лъжат в очите, а ние само да мълчим и да играем хора? Докога, бе, българи? Докато последната къща на село бъде разграбена тухла по тухла, а старците в нея – пребити до смърт за пенсиите им? Докато управляващата шайка продаде земята ни!? Докато започнем да умираме по улиците от глад и мизерия? Докато всички загубят жилищата си заради заеми и кредити? Докато умрат от болести заради некачествения живот и липсата на пари за лечение? Докато НИ ЛИКВИДИРАТ СЪВСЕМ?

ДОКОГА???

„Стреснѝ се, племе закъсняло!
Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!
След теб потомство иде цяло –
какво ще да му завещайш?“

Елена Гунчева, Фейсбук