По Оруел: СЕМ иска законови промени за регулация на интернет сайтовете

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

За законови промени, чрез които интернет сайтовете да бъдат припознати като електронни медии призова СЕМ. От регулаторния орган не веднъж са настоявали за регламент, който да им позволи да включат в наблюдението си и новинарските сайтове. Скандалът с публикуциите в ПИК отново подвигна темата.

 

СЕМ очаква парламентът да инициира обществена дискусия за законови промени с участието на всички заинтересовани медии, като един от акцентите да бъде припознаване на интернет сайтовете като електронни медии и те да подлежат на регулация, коментира Бетина Жотева пред БНР. Никога не сме се съмнявали в СЕМ, че са необходими интернет-регулации. От самото ни встъпване, отпреди 3 години, говорим за разширяване на правомощията на регулатора върху аудиовизуалното съдържание в интернет. Има нова директива, която беше приета миналата година, именно за да се вкара новия момент за наблюдение на медиите в интернет, допълни Жотева. Припомняме, че десетки медии, между които множество интернет сайтове, излязоха с декларация за спазване на етичните норми в журналистиката, а от Асоциацията на европейските журналисти обявиха инициатива срещу този вид „порножурналистика“. Днес потъпкването на морални и журналистически норми заклеймиха и от Българската асоциация на ПР агенциите /БАПРА/ и Българското дружество за връзки с обществеността /БДВО/.

Последни от НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Извънредно: Свидетелят на Божков проговори. Ето кой е и какво твърди (ВИДЕО)

  https://www.facebook.com/VassilKrumovBojkov/videos/279624433381225/?__xts__%5B0%5D=68.ARCp-RTeOgB_euRqG-RGlfK8pMLE3wYo4y61kejXdyaxkVqNB607XYjZLfsyEoO7mH5aVP_hZ3AIwXJGDRsbOsXFZANspi-ydYlNbAPn-kzeAuMgYa9-cWtK–O0PnxHK1sJmOUTYkWkNbPWHCxPzN1QFtQ_s56yhkohaNJ_7YUbbFCXMz6y0mDREETw475osdiCM4AnBtHoO8RPpJocHRAEZXlGZ2dk_HbZI2kmiAtHpb9dhmB9BvBebO8ZfWMNUUGiAyHuNug04_yTfitl0rYXVdVD173gQAc-ZqQOaWmg4o45aThtzpWGUQSnj6Nl7yrcOYluaAvhCKmiMaEYiy2wqM60PLam&__tn__=-R  
Don`t copy text!
Отиди Горе