Появи се нов претендент за титлата “Създател на биткойн”

в Крипто
Loading...

След като Крейг Райт поиска да се сдобие с авторски права над Биткойн, китайска гражданка подаде заявление, заявявайки, че тя е истинският автор на бялата книга на най-голямата криптовалута.

На 24 май, китайската гражданка Уей Лиу подаде заявление до Службата за авторско право на САЩ, за да съобщи официално на света, че тя е предполагаемият създател на биткойн.

Както твърди Уей Лиу, през 2008 година тя използва псевдонима “Сатоши Накамото“, за да напише „Bitcoin: Peer-to-Peer Electronic Cash System“ и я публикува като текстов файл в интернет.

Крейг Райт би трябвало сега да подготвя дело срещу новия си конкурент. Все пак той бе първият, който подаде заявление за регистрация на авторски права върху биткойн.

Коя е Уей Лиу?

Досега няма точна информация за това коя всъщност е тя. Жена с подобно име обаче се оказа „дясната ръка“ на съоснователя на крипто борсата Bitbox през 2018.

Миналата година Уей Лиу бе осъдена от съучредителя Уанлин Уан, който заяви, че Лиу е претендирала, че е единствен акционер на компанията, опитвайки се да получи над 3 милиона долара. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе