Порой удави София, затъна трамвай

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Реки се образуваха по улиците на София след пороя, който падна преди около час. Най-критична е ситуацията на ул. „Солунска“. Трамвай е затънал на излизане от подлез. Пътниците бедстват, съобщи читател.Уличен стълб се е запалил след удар от мълния на кръстовището на бул. „Константин Величков“ и ул. „Симеон“ в София, предаде БНР.

На място е изпратен екип, който да овладее ситуацията. Общо 20 са сигналите, подадени в Пожарната след проливния дъжд в София. Повечето са за наводнени улици и подлези. Има и няколко сигнала за паднали дървета на пътното платно. Няма пострадали хора. Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община извършват обходи на терен във връзка с валежите и реагират на сигнали. Те са отработили сигнали за завиряване на улици в район „Витоша“, „Илинден“. Наблюдават се критични места на реки и водни обекти.Във връзка с обилните валежи над София временно бе затруднено движението на тролейбусите по линия 6 и 7 през кръстовището на бул.“Петър Дертлиев“ и ул.“Вл.Динчев“ поради завиряване. Движението е възстановено, след като екипи на Пожарната бяха изпратени на място.

Солунски плавателен канал

Честита да ни е ремонтираната ул. Солунска. Барабар с линейните ѝ отводнителни, вградени в самите бордюри. Всичко е #HUBAVO#СпасиСофия #АдмиралФандъкова

Posted by Спаси София on Monday, June 24, 2019