Помпео: „Честит 3 март. Поздравявам ви, че свалихте комунистическия хомот и влязохте в НАТО“

в България

Oт името на правителството на Съединените щати поздравявам българския народ с националния му празник 3 март. Това казва държавният секретар на САЩ Майк Помпео в изявление, публикувано на сайта на Държавния департамент (външното министерство). Това съобщи Канал 3. Русия не е спомената в поздрава на Помпео до Борисов.

«3 март бележи създаването на независима и модерна България. По-късно този месец ние ще отбележим и суверенното решение на България отпреди 15 години да се присъедини към НАТО.

След като България свали комунистическия хомот преди 30 години, нашите две страни се превърнаха в силни съюзници и партньори.

През миналата година България демонстрира своето позитивно ръководство с успешно председателство на ЕС, с предприемане на стъпки към модернизиране на въоръжените си сили и с осигуряване на жизненоважна подкрепа за споразумението от Преспа, което засилва мира и стабилността в региона», се казва в изявлението на Помпео.

«Желая на българския народ приятен празник и очаквам нашето приятелство и икономическо партньорство да станат още по-силни през следващите години», пожела държавният секретар, който е на посещение във Филипините.

В отговор премиерът Бойко Борисов написа в своя профил във Фейсбук: «Благодаря на U.S. Department of State и на държавния секретар Помпео за поздравленията по случай националния ни празник и за високата оценка за нашата политика.»

Благодаря на U.S. Department of State и на държавния секретар Помпео за поздравленията по случай националния ни празник и за високата оценка за нашата политика.

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 1 март 2019 г.

Loading...

Последни от България

Отиди Горе