„Политико“: САЩ започват борба с НЛО

в СВЯТ

САЩ разработват специални инструкции за офицерите на флота в случай, че забележат неидентифицирани летящи обекти — НЛО, съобщава «Политико», позовавайки се на изявление на американския флот. Това съобщи News.bg.

Отбелязва се, че през последните години в САЩ се появата на неразрешени и неидентифицирани летящи обекти във въздушното пространство над военните бази. Сега пилотите и другите офицери на Военноморските сили ще бъдат задължени официално да докладват за всички забелязани летателни апарати.

«Като част от тези усилия военноморските сили подобряват и формализират процеса, чрез който докладите за подобни предполагаеми прониквания се предават на компетентните органи», се казва в доклада. Подчертава се, че се разработва нова форма за докладване на срещи с НЛО. Съобщава се, че по-рано в САЩ отново е видяно НЛО близо до военна база.

Службата съобщава, че са предоставени поредица от брифинги от висши военнослужещи от военноморското разузнаване, както и от авиатори, които съобщават за опасности в авиационната безопасност.

По-рано недекларираният ход е в отговор на поредица от наблюдения на неизвестни, силно напреднали самолети, които нарушават стачките на военноморските сили и други чувствителни военни формирования и съоръжения.

«Има редица съобщения за неоторизирани и/или неидентифицирани въздухоплавателни средства, влизащи в различни контролирани от военните зони и определени въздушни пространства през последните години. Военноморските сили и ВВС приемат тези доклади много сериозно и проучват всеки доклад«, каза коментират военните в отговор на въпроси от «Политико».

«Като част от тези усилия военноморските сили актуализират и формализират процеса, чрез който до компетентните органи могат да се правят доклади за подобни предполагаеми нахлувания. Новото послание към флота, което ще уточни стъпките за докладване, е все още чернова.»

За да бъде ясно, ВМС не одобряват идеята, че техни моряци са срещали извънземни космически кораби, но се признава, че е имало достатъчно странни въздушни наблюдения от надежден и добре обучен военен персонал, че те трябва да бъдат записани в официалния регистър и изучени — вместо да бъдат отхвърляни като някакъв причудлив феномен от сферата на научната фантастика.

Крис Мелън, бивш служител на разузнаването в Пентагона и бивш служител на Комитета за разузнаване на Сената, заяви, че създаването на по-формално средство за докладване на онова, което военните сега наричат ​​»необясними въздушни явления — НВЯ», а не «неидентифицирани летящи обекти» — ще бъде промяна.

«В момента имаме ситуация, в която НЛО и НВЯ се третират като аномалии, които трябва да бъдат игнорирани, а не аномалии, които трябва да бъдат проучени. Имаме системи, които изключват тази информация и я изхвърлят«, обяснява той.