Показаха характеристиката на Путин в КГБ

в ПО СВЕТА
Служил в КГБ от 1975 г., Путин е „изпълнителен, дисциплиниран и добросъвестен служител“. Отделът отбелязва и неговите заслуги в спорта, моралната стабилност и авторитета му сред колегите.

Централният архив на историко-политическите документи на Санкт Петербург разсекрети документи за първите хора на Русия и града, включително описание на КГБ за тогавашния му служител, настоящ президент на Русия – Владимир Путин. Снимка на характеристиките бе показана от местния телевизионен канал „78′.

Той работи в отдела от 1975 г. и се доказва, според документите, като „изпълнителен, дисциплиниран и съвестен служител“. Както се отбелязва, Путин „непрекъснато увеличава идеологическото и политическото си ниво“, както и участва в партийни проучвания и подобрява професионалните си умения. Според описанието като служител на КГБ държавният глава се отличава с „морална стабилност“ и се радва на авторитет сред колегите си, предаде РБК.

Освен това президентът се занимава със спорт в свободното си време. Посочва се също, че той е майстор на СССР по джудо и самбо, но и шампион на Ленинград през 1976 година. Изложбата показва и документите на двама бивши губернатори на Санкт Петербург: Валентина Матвиенко (понастоящем председател на Съвета на Федерацията) и Георгий Полтавченко (от 2018 г., председател на Съвета на директорите на Обединената корабостроителна корпорация).

Изложбата на класифицираните досега документи е посветена на 90-годишнината на Централния архив, която ще бъде отбелязана на 13 февруари. Експозицията ще продължи до 20 декември, а документите ще бъдат публикувани в електронен вид и ще бъдат показани на мобилни щандове в историческия парк „Русия – моята история“.

Владимир Путин започва работа в КГБ веднага след като завършва Юридическия факултет на Ленинградския държавен университет. През 1979 г. преминава шестмесечен курс на преквалификация във висшето училище на КГБ в Москва, след което се завръща в Ленинград. Пет години след 1985 г. Путин работи в Германия за външното разузнаване, а малко след завръщането си, през 1991 г., подава оставка. Russia Beyond 

ПО ТЕМАТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА; УНИКАЛНО ЧЕТИВО ПО ТЕМАТА ПУТИН -КГБ: