ПожаАА…ААар!!!

в БЪЛГАРИЯ

Днес Българска (не)зависима енергийна борса произведе за утрешния 3-ти юли ТРЕТАТА НАЙ-ВИСОКА цена на електроенергията у нас от началото на 2019-та г. Двете най-високи са през януари. Освен това утрешната цена у нас е най-високата на целия континент Европа. Това можете да видите на фоновата карта и таблица от долната графика (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

Зелената крива на преден план показва ежедневните цени у нас, от началото на 2019-та г. Това си е чиста проба престъпление. Основен виновник и причинител е енергийният регулатор КЕВР, чийто председател Иван Иванов през последните ОСЕМ месеца ТРИ ПЪТИ обещава пред телевизорите (вижте долното видео), че ще провери борсата за спекулации, но до сега не е докладвал нито една проверка. Във видеото не е включено последното му обещание, от месец май, но и такова има. На графиката се вижда, защо точно през май.

ЛЮБОПИТЕН ФАКТ! Вече трябваше да бъдат обявени резултатите от търговете за нов студен резерв, от 1-ви юли до 30-ти юни 2020-та г. До този момент това не е сторено. Със сигурност пари се дават, но дали има реален резерв и използваем ли е той само Ахмед Доган и Христо Ковачки знаят?

Георги Котев