Ежедневие в САЩ: Петима убити и 21 ранени при безразборна стрелба в Тексас

в ПО СВЕТА

Най-малко петима души са убити и 21 ранени при безразборна стрелба в района на град Одеса в щата Тексас. Мъж застреля полицай и избяга, продължавайки да стреля по случайни автомобили и хора преди полицията да го ликвидира, съобщи БНТ.

Около 16 ч. местно време в събота патрул на Тексаския отдел за обществена сигурност спрял за рутинна проверка автомобил Хонда на главния път между градовете Мидланд и Одеса. Шофьорът започнал да стреля по полицаите и по другите шофьори, минаващи по магистралата, съобщи на пресконференция шефът на полицията в Одеса Майк Герке.

Мъжът успял да избяга от местопрестъплението с автомобила си и се отправил към Одеса, продължавайки да стреля. Там той отвлякъл микробус на пощенската служба на САЩ и продължи със стрелбата, докато стигнал киносалон „Канерги“. При завързалата се престрелка е застрелян от служителите на реда.

Първоначалната информация беше, че стрелците са двама в две отделни превозни средства – Хондата и камионът на пощенската служба. По-късно стана ясно, че нападателят е само един.

Герке описа заподозрения като бял мъж на средна възраст, в средата на 30-те. Полицията не е съобщила официално името и мотива му. Властите също отказаха да коментират какво оръжие е използвал. Според публикация на Тексаския отдел за обществена сигурност във Фейсбук, стрелецът е бил въоръжен с пушка.