Пепе Ескобар: 5-те плана на САЩ срещу Венецуела

в Свят
Loading...

Империята на хаоса в хибридната война

Тъй като десният популизъм се научава да използва алгоритми, изкуствен интелект и медийна конвергенция, Империята на Хаоса, паралелно разгръща цяла хибридна и семиотична война.

Глобалната война срещу терора на Дик Чейни (GWOT) се завръща, метастазирайки се като хибриден емигрант.

Случаят с Венецуела показва, че сценарият „всички възможности на масата” де факто е бил прекъснат от Русия, очертан по време на удивителния брифинг от говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, а след това подробно от руския външен министър Сергей Лавров.

Лавров обясни как Вашингтон се занимава с придобиването на минохвъргачки и преносими системи за противовъздушна отбрана “от една източноевропейска страна и ги премества по-близо до Венецуела от авиокомпания с режим, който е… по-скоро абсолютно послушен на Вашингтон в постсъветското пространство . «

Опитът на САЩ за смяна на режима във Венецуела досега  беше неуспешен.

Но ето какви са плановете на Империята на хаоса:

План А — класическа цветна революция — тя мизерно се провали, отчасти поради липсата на нормална местна интелигенция.

План Б беше мек вариант на хуманитарен империализъм, той също се провали, особено когато американската история, че венецуелското правителство било изгорило камионите за хуманитарна помощ на границата с Колумбия, се оказа лъжа, разкрита от Ню Йорк Таймс.

План C е класическа хибридна технология: кибератака, която изключи 80% от електричеството на Венецуела.

Този план бе разкрит от WikiLeaks, чрез историята  от 2010 г., когато финансирана от САЩ организация, обучаваща за провеждането на цветни революции, базирана в Белград, че разкри, че е помогнала да се обучи самопровъзгласилият се „Президент“ Хуан Гуайдо.

Един напълно случаен пич, вече известен като Хуан Гуайдо.

В изтеклото съобщение се казва, че атакуването на венецуелската електропреносна мрежа ще бъде «събитие, което «вероятно ще има ефект на галванизиране на обществените вълнения по начин, по който никоя опозиционна група никога не би могла да генерира».

 План Д — който по същество е опит да се принуди да гладува венецуелското население до смърт чрез злонамерено смъртоносни допълнителни санкции.

Санкционираната Сирия и санкционираният Иран не паднаха, обаче.

План Е — крайността — американска военна акция, която Болтън няма да свали от масата.

Автор: Пепе Ескобар — знаменит бразилски журналист

 News Front

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе