Паркоместа за автобуси се появиха на ремонтиран столичен булевард

в БЪЛГАРИЯ

Нестандартни паркоместа на обновения участък на столичния бул. ”Патриарх Евтимий”, изненадаха столичани и предизвикаха вълна от коментари в социалните мрежи. Столична община пак извади обяснение, от което стана ясно, че ремонта всъщност не е приключил.

Авторът на снимките, разпространени в социалните мрежи Явор Драганов разказа пред бТВ, че е станал свидетел на няколко конфузни ситуации при опити за паркиране.

От Столична община посочват, че причината паркоместата да са с 1,8 м по-дълги е, че по проект е заложено от двете страни на булеварда да има велоалеи. „По този начин се гарантира както пътната безопасност, така и нашата възможност в бъдеще много лесно да реализираме тази велоалея, без да се налага да се полага нова маркировка на булеварда”, поясни Димитър Петров от дирекция „Управление и анализ на трафика“ към Столична община.

Само до преди седмица на булеварда се извършваха строителни дейности във връзка с изграждането на метрото. Преди няколко дни беше възстановена и настилката. „Важно е да се отбележи, че профилът на булеварда е изцяло запазен спрямо първоначалната ситуация. Има обособени три ленти за движение, паркиране по 45 градуса от едната страна и успоредно паркиране от другата”, обясни още Петров.

Причината да не бъдат изградени велоалеите сега са метеорологичните условия. Велоалеята трябва да свързва вече съществуващите по бул. „Прага” и бул. „Витоша”.

Току-що откриха новата автогара на пъпа на София върху булевард Патриарх Евтимий. Но всичко е точно – правят го с нашите…

Публикувахте от Колажи и карикатури в Вторник, 3 декември 2019 г.