Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Памела Андерсън скочи на даренията за „Нотр Дам“

в Свят
Loading...

Актрисата Памела Андерсън, която сега живее във Франция, разкритикува „милиардерите” за щедрите дарения за възстановяването на “Нотр Дам”.

Актрисата е възмутена от даренията от представители на големия бизнес в полза на Парижката “Света Богородица”, които понякога достигат стотици милиони евро.

„Един милиард евро за възстановяването на “Нотр Дам” вече са събрани. Беше лесно. Мерси, милиардери. Мислех, че католическата църква има достатъчно пари, защото процъфтява от вярванията на бедните”, заяви тя. „А какво ще кажете за бездомните по улиците, които гладуват?”, попита след това тя. Според нея тези дарения са доказателство, че „единият процент е загубил връзка с реалността”.

„Те ни най-малко не се грижат за другите, а само за имената си на страниците на вестниците. Сигурна съм, че те ще бъдат прославени”, оплака се Андерсън.

Според нея техните дарения няма да се облагат с данъци. „Тоест, те отново ще се окажат на печалба и в същото време ще изглеждат като герои”, смята Андерсън, добавяйки, че „животът е несправедлив” и „това трябва да се промени”, предаде Поглед Инфо.

ПО ТЕМАТА

Католическата църква притежава повече богатство, от която и да е банка, корпорация, тръст или правителство

 

Последни от Свят

Отиди Горе