Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Още 2000 супермаркети в САЩ започват да приемат биткойн

в Крипто
Loading...

Веригата супермаркети Coinstar разширява своето крипто присъствие като приема биткойн като средство за плащане в повече от 2000 места, в 19 различни щата.

Услугата, чрез партньорство с блокчейн стартъпа Coinme, който предлага на хората възможността да конвертират пари в биткойн, се разширява от първоначално 70 машини до около 2100 различни обекта, обявиха Coinme в сряда.

Освен това, докато партньорството първоначално активира устройства в магазини Albertsons и Safeway, клиентите вече могат да получат достъп до опцията за закупуване в магазините Jewel, Shaw’s и Save Mart, според съобщение за пресата.

Главният изпълнителен директор на Coinstar, Джим Гахърти заяви в изявление, че неговата компания видя “изключително положителен” отговор на първоначалното съобщение от януари 2019.

По онова време Coinstar обяви, че клиентите могат да купуват биткойн с американски доларови банкноти, въпреки че токените няма да бъдат приемани за такива транзакции. Компанията наложи ограничение от $2,500.

В съобщението в сряда беше обяснено, че първоначалното стартиране на партньорството нарасна с 15% потребителско придобиване в седмицата, отбелязва изданието.

Освен това, първото тримесечие на 2019 „е едно от най-успешните в петгодишната история на Coinme“, с 92% ръст в обема на сделките и 109% ръст в броя на обработените транзакции в сравнение с първото тримесечие на 2018.

„Ние сме изключително доволни от това сътрудничество с Coinme и сме готови да продължим да се развиваме на нови пазари през следващите месеци“, добави Гахърти.

Cryptodnes. bg

Последни от Крипто

Отиди Горе