Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Официално: Делян Пеевски е бил само веднъж в НС за две години

в България
Loading...

Единственото появяване на Пеевски на работното му място

Депутатът от ДПС Делян Пеевски има един-единствен работен ден в парламента от неговото учредяване през април 2017 до сега. Това е отговорът, който от Народното събрание са предоставили на ГД ”БОЕЦ” след отправен въпрос по Закона за достъп до обществена информация.

Въпросът, който е бил отправен към НС е: “Колко работни дни е присъствал на пленарни заседания на Народното събрание, както и на заседания на парламентарните комисии, в които участва депутата Делян Славчев Пеевски по месеци за периода от учредяването на 44-то Народно събрание до 30.04.2019г.?“

Отговорът е, че Пеевски се е регистрирал само за първото пленарно заседание. За всичките тези отсъствия Пеевски няма нито едно наложено наказание от ръководството на парламента в лицето на председателите му Димитър Главчев и след това Цвета Караянчева, и двамата от ГЕРБ.

Припомняме, че народният представител, който присъства само на клетвата си като такъв при конституирането на парламента, получава пълната си работна заплата като депутат. Това е така, защото депутатите могат да не стъпват в парламента и ден, но въпреки това да получават възнагражденията си, осигурени от българските данъкоплатци. Стига отсъствията им да са извинени, а за това се грижи председателят на парламентарната група Мустафа Карадайъ.

Излиза, че депутатът Делян Пеевски е получил близо 45 000 лева, само за заплата, въпреки, че не ходи на работа, ако приемем, че основното месечно възнаграждение на депутат е приблизително 3150 лева.

Последни от България

Отиди Горе