Отмениха премиерата на филм с Лиам Нийсън заради негови расистки коментари

в Свят

Премиерата с червен килим на новия филм с Лиам Нийсън в Ню Йорк беше отменена заради негови расистки коментари по време на интервю, пише Би Би Си.

Скандалът с Нийсън се развива в последните няколко дни, след като актьорът даде интервю за изданието “Индипендънт”. В него Нийсън разказа историята на негова приятелка, която е била изнасилена от чернокож нападател.

“Срам ме е да призная, но обикалях в района на нападението в продължение на седмица с палка в ръка и с надеждата, че някое “черно копеле” ще ме приближи и ще иска да ми се пробва. Обикалях, за да мога да го убия”, казва Нийсън в интервюто.

Заради използването на определението много потребители онлайн, а и правозащитници обявиха актьора за расист. Други побързаха да коментират, че това е краят на кариерата на Нийсън.

По-късно актьорът заяви, че не е расист, а по-скоро искал да сподели с публиката. “Всички се преструваме, че сме политически коректни в тази държава. И в моята държава също (актьорът е от Ирландия – б.р.). Понякога е достатъчно да открием малко от повърхността и ще разберем, че расизмът е там”, коментира Нийсън в предаването “Добро утро, Америка” по Ей Би Си. По думите му той искал да започне по-отворен разговор за расизма.

В лентата Cold Pursuit става въпрос именно за отмъщение, но заради негативните реакции на коментарите на Нийсън, премиерата с червен килим в Ню Йорк беше отменена два часа преди да се състои. Бяха отменени и всички интервюта и снимки във връзка с новия филм. bTV/Епицентър

«Подобни случаи са най-яркото доказателство, че цивилизацията ни е на смъртното легло. А като гледам последните прояви на тази цивилизация, май наистина е по-добре да я няма.» Петър Волгин, Фейсбук

Лишиха откривателя на ДНК от почетните му титли

Уволниха учител по математика, нарекъл “момичета” момичета

Джендъри взеха главата на лекар-християнин, защото казал истината за биологичния пол

 

Последни от Свят

Отиди Горе