Откриха кокаин за $1,3 милиарда на кораб на JP Morgan

в Лайфстайл
Loading...

Както знаем, JPMorgan сериозно се ангажират с изследването на крипто и блокчейн пространството с техния JPM Coin. В тази статия обаче, става въпрос за коренно различно нещо – трафик на сериозно количество наркотици и каква връзка имат банката с контейнера, който ги превозва?

Федералните прокурори във Филаделфия задържаха контейнеровоз, опериран от Mediterranean Shipping Co. (MSC), седмици след като властите откриха кокаин за повече от $1 милиард на кораба, в една от най-големите акции за наркотици в американската история. Американските митници и Гранична полиция конфискуваха кораба на 4 юли, според изявление от понеделник. Според Business InsiderКорабът е собственост на клиентски активи част от морска стратегия, предлагана от JPMorgan Asset Management, според лице, запознато с въпроса. Той се управлява от базирания в Швейцария MSC. На 17 юни, граничните агенти откриха 39,525 килограма кокаин, прибрани в няколко контейнера на MSC Gayane в пристанището на Филаделфия. Уличната стойност на наркотиците се оценява на около $1,3 милиарда, което я прави най-голямата конфискация на кокаин от агенцията. “Акция на такъв масивен кораб е сложна и безпрецедентна – но е подходяща, защото обстоятелствата тук също са безпрецедентни”, заяви американският прокурор Уилям Максуейн. – “Намерихме близо 20 тона кокаин, скрити на този кораб.”

Поне половин дузина членове на екипажа бяха арестувани, според разследвания на Homeland Security, които продължават и в момента. Обвиненията включват заговор за притежание на кокаин на борда на кораб. Gayane плава под флага на Либерия и преди това е пътувал през Бахамските острови и няколко южноамерикански държави, според онлайн тракер на кораби. JPMorgan отказват да коментират – същото се отнася и за Mediterranean Shipping Co. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Лайфстайл

Отиди Горе