Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Отварят за посетители телевизионната кула

в България
Loading...

Телевизионната кула, намираща се на булевард Драган Цанков ще бъде отворена за жителите на София и гостите на града. Тя предлага гледка към столицата от 106 метра височина. Съоръжението се намира на булевардите Драган Цанков и Пейо Яворов, като е открито през далечната 1959 г., и има 14 етажа.

Това предвижда новият финален план за Подробен устройствен план (ПУП) на Борисовата градина. Овен това според него в целия парк ще има забрана за разполагането на сергии, пазарски будки, будки за хазартни игри, както и рекламни елементи и съоръжения. Няма да бъдат разрешени чадъри и тенти в различни цветове, те ще могат да бъдат само в бежово, охра, бяло и зелено, и в тон с околната среда.

Предвижда се гара Пионер да стане чисто нов спортен център, където ще бъде преместена базата на Спортна София. Проектът е изготвен от екип начело с проф. арх. Атанас Ковачев. Той вече е даден на направление Архитектура и градоустройство на Столичната община, а също и на трите районни администрации, в които влиза паркът Средец, Лозенец и Изгрев. Очаква се той да мине за обществено обсъждане през юни или веднага след като бъде представен на гражданите от трите района. Забранено ще бъде строителството около националния стадион и стадион Българска армия. Там ще се допуска само модернизация.

Най-сериозна дискусия има около бъдещето на стадион Юнак. Предложението е той да бъде ремонтиран и възстановен в оригиналния си вид.

Вместо конната база в парка ще има нови игрища, като за тях се планира паркова композиция. Вместо познатата автокъща ще бъде изграден модерен подземен паркинг. Друго ключово място около езерото Ариана, ще бъде почистено от обекти като там ще остане само едно заведение.

19MIN. BG

Аквапарк в центъра на София (ВИДЕО)

 

Строят комплекс с минерални басейни в парк Възраждане

 

Асоциацията на данъкоплатците: Искаме безтаксов транспорт в столицата

 

Последни от България

Отиди Горе