Отбелязваме Световния ден на мързела

в Лайфстайл
Loading...

На 10 август се отбелязва Световният ден на мързела. Говори се, че той се отбелязва вече повече от 100 години, но никой не знае точно от кога.

Девизът на празнуващите е: „Нека този ден не правим нищо”

Световен ден на мързела се отбелязва от столетие на 10 август

На 10 август се отбелязва Световният ден на мързела. Говори се, че той се отбелязва вече повече от 100 години, но никой не знае точно от кога. Сигурно първите ентусиасти ги е мързяло да запишат първата година.

Девизът на празнуващите днес е: “Нека се отдадем на безбрежна леност и нека умът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Нека този ден не правим нищо.” Църквата смята мързелът за смъртен грях. През миналите векове той се е смятал за привилегия на богатите.

„Нека този ден не правим нищо. Нека се отдадем на безбрежна леност и нека умът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Това ще даде нов тласък на духа. Запомнете, че винаги може да бъде открит нов, още по-добър начин на нищоправене.” Това е записано под датата 10 август от положилите усилия да увековечат своя мързел.

Абсолютното бездействие на 10 август позволява употребата на сладолед, шоколад, разхладителни напитки и всякаква храна, която някой би ви доставил, докато сте се изпружили на дивана пред телевизора или се печете, дремейки на плажа.

10 август е определен също и за ден на равносметка колко сме мързелували през изминалата година.

За много съвременни хора мързелът е движеща сила на прогреса. Кой е измислил дистанционното, ескалатора, пералнята, миялната или асансьора?

ПО ТЕМАТА:

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Доказано! Мързелът е полезен за здравето

Оказва се, че мързелът въобще не е порок. Хората, които си позволяват да бъде мързеливи понякога, така просто укрепват здравето си, а  констатациите са на учени от САЩ.

Според експертите, мързелът въобще  не е черта на характера. А по този начин човешкият организъм  реагира на пренапрежението по време на физическо или психическо натоварване.

Мозъкът изпраща сигнал и тялото непроизволно се  отказва  да прави каквото и да било. Ако човек не  дава на своят организъм почивка, той консумира два пъти повече енергия. Така че понякога можете да си позволите да се отпуснете, пише  Рен ТВ.

Последни от Лайфстайл

Отиди Горе