The Bulgarian Times

Осъдиха шофьор, нарекъл катаджии „джендъри“ във Фейсбук

в България
Loading...

Безпрецедентно решение на Пловдивския районен съд – осъди за дребно хулиганство зъболекар и го глоби с 500 лева. Причината – нарекъл в коментар във Фейсбук служители на КАТ “джендъри”. Това става ясно от решение на съда, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Ето и фактическата обстановка:

На 19 ноември 2018 г. зъболекарят, след като му е бил съставен акт по ЗДвП от Т. Т., публикувал във Фейсбук снимка на служебния автомобил, ползван от полицая, с изявление, към нея:

“Джендъри на колелото на Асеновградско. Единият е меко казано джендър! Т.Т. е един селски тарикат от Садово, който се представя за полицай, ама законите малко не ги знае, ама… простено му е за това, но не и за това, че ме заплашваше. Той даже е в групата, нека гледа сладура му със сладура, да не се засичаме в кабинета ми… иначе силно надявам да се видим в съдебна зала с него, доста нагъл и прост служител…”.

Непристойните действия, макар и да са били написани в социална мрежа, а не са били изречени на обществено място, безспорно изпълват състава на нарушението, за което нарушителят е предаден на съд, се казва в мотивите на съда.

Loading...

Последни от България

Отиди Горе