Осъдиха актьора Славчо Пеев, а Христо Бисеров – НЕ! Защо ? (ВИДЕО)

в България

ГНУС 

Как осъдиха актьора Славчо Пеев, а пропуснаха Христо Бисеров?

Беден артист може да бъде осъден в негово отсъствие, а богат политик – не!

От няколко години Славчо Пеев живее в постоянно движение между София и Дупница, защото е директор на тамошния театър.

В края на октомври той получава писмо от община „Оборище”. В него пише, че дължи на Топлофикация 463 лева за 4 месечни сметки.

Актьорът е изненадан: четирите му летни сметки за жилище от петдесет квадрата са по двайсетина лева. Защо му искат над 400?

Разбира на другия ден, когато пристига фактура от Топлофикация. Според нея дължи 80 лева за лятото, плюс 355 от изравняване. Или – общо 455 лева. А срокът за плащане е 14.11.2015 г. За да го спази, Славчо Пеев опитва да тегли от банкомат 400 лева. Но не получава нищо. Отива в банка ДСК. Там обясняват, че сметките му са запорирани – защото има влязла в сила присъда. Банка ДСК представя на актьора Запорно съобщение от съдебен изпълнител. От него разбира, че Топлофикация тихомълком е завела дело срещу Славчо Пеев в Софийския районен съд, 57-ми състав. А съдът преценява, че той дължи 4 088 лв. и 97 ст. за периода 25 ноември 2014 г. – 29 октомври 2015 г. (Запомнете тази дата.)

Въз основа на присъдата съдебен изпълнител издава Изпълнителен лист и на 15 октомври го изпраща в банката. В него пише: „Налагам запор върху всички сметки на длъжника Светослав Панайотов Пеев. Нареждам ви (на банка ДСК) да внесете дължимата сума по сметка на частен съдебен изпълнител Сия Богданова Халаджова.”Актьорът започва да я търси, за да я попита защо действа зад гърба му. Защо не вземе парите лично от него, а иска да ги получи тайно от банката? Тя обаче се крие – и по телефона, и когато ходи на работното є място.

Славчо Пеев никога не е известяван, че дължи огромна сума, защото си е плащал сметките. Потвърждава го и самата Топлофикация, която в последната си фактура го информира, че неговото „окончателно задължение към 15 октомври 2015 г. е 455,14 лв.” А не – 4 088, 97 лв.

Според присъдата Славчо Пеев дължи над 4 хиляди лева „за периода 25 ноември 2014 – 29 октомври 2015 г.” Обаче той е осъден на 25 май 2015 г.

Послепис: За да протака старта на процеса, в който ще го съдят за: неплащането на дънъци в особено големи размери; за недекларирани сделки с валутни ценности; и за укриване на истина в декларация пред Сметната палата, бившият заместник-председател на Народното събрание от квотата на ДПС – Христо Бисеров, ден преди съдебното заседание, в последния момент влезе в болница. А съдът реши, че в негово отсъствие не може да даде ход на делото. И го отложи – за 25 ноември. Значи: беден актьор може да бъде осъден в негово отсъствие, а богат политик – не може. Наистина, жална ни майка с такова правосъдие! Реформа в нейната система е по-нужна и от дъжд в Сахара.

Сергей ТРАЙКОВ/ в.Стършел

Напоследък Цацаров е много чувствителен по темата за кого работи прокуратурата и корумпирана и пробита ли е тя.

Kakdavida ви дава възможност сами да прецените – Христо Бисеров е от тези фигури на прехода, за които колкото и да бъде казано няма да е достатъчно, за да разкрие мащаба на злоупотребите с обществени интереси, за които е отговорен. Започнал от СДС, идеолог на някои от най-тъмните приватизации, кадровик при Костов, а впоследствие, когато е изгонен за корупция, намира подслон и при стария си другар в схемите – Доган. Към момента на получаване на сигнали за пране на пари от партньорски служби – заместник-председател на българския Парламент и ДПС.

Защо се провали прокуратурата и в това разследване? Пълна липса на професионализъм и фрапираща некомпетентност, за които всеки един от нас би бил уволнен от службата си. Или нагла и безпардонна корупция и погазване на закони, за които в условията на работещо правораздаване отговорните биха били в затвора?

Да, г-н Бисеров, наистина боли. Боли, когато ви гледаме – вас и приятелите ви от прокуратурата. Боли, когато гледаме наглостта и безнаказаността, с които ограбвате и съсипвате нашата България.

Kakdavida

Последни от България

Отиди Горе