Основателят на EtherDelta обвинен в управление на нерегистриран обмен на ценни книжа

в Крипто
Loading...

Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) повдигна официални обвинения срещу Закари Кобърн, основател на платформата за крипто търговия EtherDelta, за това, че не е регистрирал своята компания като национален обмен на ценни книжа.

Според официално прессъобщение, SEC е предприела действия срещу основателя на платформата за търговия с цифрови токени EtherDelta, Закари Кобърн.

Съгласно заповедта на Комисията, EtherDelta представлява онлайн платформа за търговия на вторични пазари на токени ERC20 – повечето от които обикновено се издават чрез първично предлагане на монети (ICO). Освен това, SEC е установила, че почти всички поръчки, поставени чрез платформата, са извършени след DAO доклада от 2017. Според него определени цифрови активи, включително DAO токени, се считат за ценни книжа и следователно тяхната търговия е предмет на изискването на Комисията за регистрация или да отговаря на условията за освобождаване.

Според Стефани Авакян, съпредседател на изпълнителната власт на SEC, EtherDelta не направи нито едно от тези, като заяви:

EtherDelta има както потребителския интерфейс, така и основната функционалност на онлайн националeн обмен на ценни книжа и е трябвало да се регистрира в SEC или да отговаря на условията за освобождаване.

Той обаче не признава нищо и разследването продължава. Все пак, SEC признава сътрудничеството му, заявявайки, че може да е попречило на още по-голямо наказание.

Според Стивън Пейкин, съпредседател на дирекция Изпълнение на SEC, съществуващото законодателство трябва да се следва внимателно, за да се защитят инвеститорите във времена на “значителни нововъведения”. Пейкин отбеляза:

Ние сме свидетели на период на значителни нововъведения на пазарите на ценни книжа с използването и прилагането на разпределена счетоводна технология. Но за да защитим инвеститорите, това нововъведение изисква внимателен надзор от SEC за дигиталните пазари и прилагане на съществуващите закони.

Cryptodnes. bg

Последни от Крипто

Отиди Горе