Октай: Борисов незабавно да арестува Доган и Пеевски

в БЪЛГАРИЯ

Премиерът Бойко Борисов има само един хода, за да се спаси. Случващото се в момента го води към пропастта. Той може да запази позициите си в политиката само, ако незабавно арестува Длян Певски и Ахмед Доган. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

Съветвам Борисов да не праща маскирани на селските кметове, а да ги прати при Пеевки и Доган. Нека службите му да разследват нещата свързани с „Булгартабак“, ТЕЦ-Варна, студения резерв т. н. Само така той ще получи опрощение. Аз знам, че няма да посмее никога да стори това. Но, ако иска да докаже, че е самостоятелен играч, е наложително да направи този ход.

Миналата година казах, че Борисов ще бъде унищожен от своите създатели, ако не ги изпревари. Скоро пак споделих, че ако незабавно не отиде на избори 2 в 1 да се спаси и да си осигури гръб в следващия парламент, той ще плати много висока цена на местните избори.

Когато гръмна скандала с апартаментите на Цветан Цветанов и другите хора от властта, пред вашата медия казах, че всички са се оплели като черва-политици прокурори, съдии, бизнесмени, заради което няма да има обективно разследване. Това е големият проблем, който предстои пред Бойко Борисов. Вчера нараниха Валери Симеонов, като го пуснаха по „пързалката за разследване“.

Някой определено се опитва да го провокира, като го бута да говори колкото се може повече. Симеонов каза нещо ключово като коалиционен партньор. А то е, че Бойко Борисов удря най-близкото си обкръжение, но не удря хората на ДПС и Пеевски във властта. В това е разковничето, за да се разплете тази цялата ситуация. Неслучайно най-тихи в този скандал са хората от ДПС. Голяма част от министрите, които визира Симеонов, са на ДПС. Не е тайна, че Пеевски кадрува във властта чрез Владислав Горанов. Спомняте си онази снимка с двамата, седнали на по торта и кафе.

Неслучайно, каквито и скандали да има покрай хора като икономическия министър, покрай Николина Ангелкова, Владислав Горанов и т. н., нищо не се случва. Според мен Симеонов визира точно тях.

Фрог нюз