Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Обемът на Биткойн транзакциите е 6 пъти по-голям от този на българския лев

в Крипто
Loading...

Обемът на транзакциите на Биткойн надхвърли 3 трилиона долара през 2018 г., установиха изследователи.

Според Satoshi Capital Research (SCR), мрежата на флагнманската криптовалута е отчела обем от 2,2 трилиона долара. В същото време, тя регистрира $ 3.2 трилиона в транзакционния обем Layer One, което е с 8.3% по-малко от сумата през 2017 г. Въпреки това, средната промяна в обема от 2009 г. насам е положителна, като се увеличава със среден темп от 2.91% всяка година.

Фирмата сравнява обема на търговията с BTC с обема на валутите на развиващите се икономики. Той отбеляза, че хората търгуват с цифровите пари повече отколкото с аржентинско песо или българския лев.

Това затвърждава позицията на Биткойн като сериозна глобална валута, класирайки се точно под чилийското песо с повече от 6 пъти по-голям обем от българския лев.

Изследователите са разглеждали графики, предоставени от CoinMarketCap.com, извесетeн агрегатор на данни, който организира търговските данни от книгите за поръчки на множество крипто обмени. Няколко от тези борси са нерегулирани, което увеличава вероятността за уош трейдинг, при който едновременно се купува и продава актив, за да се манипулира неговата стойност.

Според Института за прозрачност на блокчейн, обемът на топ чифтовете, който CoinMarketCap.com цитира, е грешен. За компании като OKEx, Huobi и BitHumb се твърди, че са докладвали неправилни обеми на търговия за двойки, свързани с Биткойн.

Изчислихме истинския обем на топ 25-те търговски двойки на CMC. Повечето от тези двойки имат действителен обем под 1% от техния докладван обем на CMC. Забелязахме само 2 обмена, които не са “измили” значително обема си, Binance и Bitfinex. Cryptodnes.bg

Изчезнаха 3.5 милиарда долара. Откраднаха ли ги родните „хубавци”? Международен скандал в родната криптовалута

 

Последни от Крипто

Отиди Горе