Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Обвиняват WSJ за неправомерна оценка след разследване

в Крипто
Loading...

Блокчейн разузнавателната компания CipherBlade обвини Wall Street Journal (WSJ), че използва дефектни методи за разследване и по този начин надценява степента на предполагаемото пране на пари чрез крипто борсата ShapeShift. Анализът на CipherBlade на WSJ доклада е публикуван в блог пост на 20 март.

Както се съобщава, WSJ публикува продължително изложение през есента на 2018, че ShapeShift осигуряват прането на най-малко $9 милиона чрез криптовалути – предполагаемо повече от всеки обмен с офиси в Съединените щати в хода на разследванията на WSJ.

WSJ твърди, че борсата е преработила милиони долари в криминални приходи, голяма част от които са били превърнати в “privacy” монети като Monero (XMR).

По искане на ShapeShift, CipherBlade предприе обширен анализ на разследването на WSJ, като заключи, че иска за „изпиране“ на $9 милиона е изключително преувеличен”, като се има предвид, че:

Чрез проследяване на твърдяното „пране” чрез „не повече от двама посредници, преди да се стигне до размяна”, посочената методология на WSJ е фундаментално погрешна. Проследяването на всички средства – незаконно или не – в хода на многобройни сделки е изключително трудно и представянето на общото съдържание на портфейлите като незаконно е несъстоятелно.

По този начин, CipherBlade мислят, че твърденията на WSJ са задължително изкривени и че един разумен метод за съдебна експертиза би довел до гранулирано проследяване на идентифицирани незаконни токени, а не догадки за съдържанието на всички свързани портфейли:

От адресите на ShapeShift, които получават ETH в рамките на три прехвърляния от първоначалните “мръсни” адреси, по-малко от половината от търгуваните през тях ETH са опетнени. Използвайки най-щедрите предположения, това все още е само 23,53% от претендираните $9 милиона, споменати от WSJ.

CipherBlade критикува не само техническия анализ на WSJ, но и самите данни, които според сведенията не подкрепят техните заключения, дори и да бъдат взети под номинална стойност. По отношение на твърденията на WSJ за преобразуването на privacy токени, CipherBlade отбелязва, че:

От всичките 5523 адреса на ShapeShift в електронната таблица на WSJ, които всъщност съответстват на сделките, 30,38% от BTC и едва 5,53% от ETH, изпратен на тези адреси, бяха разменени за Monero.

Както вече беше съобщено, основателят и главният изпълнителен директор на ShapeShift, Ерик Ворхийс опроверга твърденията на доклада на WSJ малко след публикуването му, твърдейки, че той е „фактически неточен и подвеждащ“ и че авторите му не са имали достатъчно разбиране за криптовалутните технологии. Cryptodnes.bg

Последни от Крипто

Отиди Горе