Няма друга на света тъй велика, като АЕЦ „Козлодуй“

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Азбучна истина е, че в целия свят няма нито една печеливша атомна електроцентрала и най-голямото доказателство за това са верижните фалити на американски АЕЦ, през последните години. Това, обаче, въобще не се отнася за (из)родната АЕЦ „Козлодуй“. Ето какви чудеса сътворява фабриката за смърт през последните 2 години.

Данните за годините от 2014-та до рекордната, за сега, 2018-та са от официалните Годишни отчети на предприятието. Данните за първото тримесечие и полугодие на 2019-та са от междинните отчети на предприятието, публикувани на сайта на компанияата-майка БЕХ. Данните за първите ОСЕМ месеца на 2019-та година са от твърдение на министър Теменужка Петкова, което ви показах 1:1 в „Министър: 3,5 милиона от печалбата на АЕЦ-а се губят„.

Видно то графиката само за месеците юли и август 2019-та печалбата се е надула със 110 милиона лева. Този факт, както и познаването на схемата с изкуственото надуване на цената на енергийната борса дава основание да се направи обосновано предположение, че крайната печалба за 2019-та ще бъде близка до показаната на графиката.

Как се получава така? При прочие равни количества произвеждана и продавана продукция печалбата да расте в пъти, до небивали световни рекорди. Който още не е разбрал нека се разходи по блога и ще разбере. ТИ! Който четеш това и не го споделяш СЪУЧАСТВАШ в това престъпление срещу самия теб и всички останали българи. Те няма да ти простят и да ти благодарят, за пасивността ти.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)