Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Номерът на византийците

в Свят
Loading...

С огромна изненада и още по-огромно удовлетворение станах откривател на много интересна и още по-полезна и познавателна интернет платформа, която показва ежедневните цени на електроенергийните пазари в Европа и даже още нещо.

За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката:

На картата виждате актуалните цени за утрешния ден, получени на днешните сесии на енергийните борси, на съответната страна. Разглеждаме таблицата от дясно на картата.

Първата колона показва съответната страна. Втората колона се състои от ДВЕ ПОДКОЛОНИ. Черната колонка показва актуалните цени за утрешния ден, т.е. те съответстват на числата от картата на Европа. Втората, цветната подколонка показва процентната промяна на цената спрямо предходния ден. В нашия случай предходния ден е 11-ти май. Третата колонка в таблицата показва средната цена на електроенергията, на сегмента ДЕН НАПРЕД, за съответната страна, от НАЧАЛОТО НА НАСТОЯЩИЯ МЕСЕЦ. В нашия случай това е месец МАЙ. Последната колонка показва пак средните цени от началото на настоящата година. В нашия случай това е от 1-ви януари 2019-та до датата на снимката, включително.

Ето го и оригиналният адрес на интересната и полезна платформа: https://www.energylive.gr/

Това полезно и богоугодно творение е дело на нашите южни съседи от Република Гърция. Благодаря им за това!

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе