Нов Рекорд – 300 Нови Биткойн Банкомата за Месеца

в Крипто
Loading...

Биткойн банкоматите достигнаха най-високото месечно увеличение през май 2019 г. с нетен ръст от 228 в целия свят.

306 BTC банкомата са инсталирани само този месец.

Данните от Coinatmradar показват, че увеличаването на инсталациите на битомати по целия свят през май 2019 г. достигна едногодишен връх. Сравняването на броя на инсталираните и отстранените машини през месеца показва нетен положителен ръст от 228.

Операторите са инсталирали 306 Биткойн банкомата през месеца, увеличавайки броя на тези машини от 4,690 до 4,898. Рекордът, записан от Coinatmradar, все още е 256 за месец и е отчетен през април 2018 г.

Това значително увеличение на на крипто банкомати през май 2019 г. съвпада с най-добрия месец за пазара в рамките на годината. Биткойн е на зелено с повече от $ 3,500 от май, увеличавайки се с близо 60%.

През май, BTC отчита ръст от 120% за последните дванадесет месеца. Най-високо класираната криптовалута оттогава е спаднала с около 10%, след като достигна най-високата си стойност за 2019 г. от 9,100 долара.

Според Coinatmradar, повече битомати предлагат подкрепа за други криптовалути през май 2019 г., отколкото през предходните месеци.

В месечния си обобщителен доклад, публикуван в четвъртък (6-ти юни 2019 г.), платформата разкри, че 69,6% от всички машини поддържат други токени освен BTC.

Етериум остава най-популярната поддържана криптовалута след Биткойн, като Litecoin и BCH са на второ и трето място, съответно (по отношение на поддръжката на алткойни). Повече от 150 машини добавиха подкрепа за ETH през май 2019 година.

В момента на писане има 4,935  битомата, разпределени в 77 страни по света.

Съединените щати все още имат най-голям брой такива машини и също така са видели най-голям брой инсталации през май 2019 г.

Великобритания и Унгария са второто и третото най-голямо увеличение на случай на инсталиране за BTC банкомати за месеца.

Бахрейн също получи първия си битомат, който се намира в Манама.

На фона на непрекъснатия растеж на броя крипто банкомати, изглежда, че се задават регулаторни проблеми, особено в Канада.

Страната е на второ място в света след САЩ, когато става въпрос за броя на тези специализирани машини. Сега градските власти във Ванкувър се опитват да забранят битоматите.

Представители на правоохранителните органи в града твърдят, че те се използват за пране на пари. Първият по рода си BTC банкомат в света беше инсталиран във Ванкувър през 2013 година.

Междувременно, Coinstar обяви миналия месец, че планира да предостави опция за закупуване на Биткойн на над 2,200 места в САЩ след успешен пробен период. Въпреки това, трябва да се отбележи, че те не се отчитат като специализирани “Биткойн банкомати” от CoinATMRadar. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе