Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Новият председател на CFTC активно подкрепя криптовалутите (ВИДЕО)

в Крипто
Loading...

Новият председател на Комисията за търговия с фючърси на САЩ (CFTC) е основен привърженик на криптовалутите и блокчейн технологията.

В своето встъпително интервю на срещата на върха на Yahoo Finance All Markets в Ню Йорк, Хийт Тарбърт каза, че според него регулираните фючърси и деривати на Етериум ще започнат скоро.

Той смята, че този ход е следващата естествена стъпка в развитието на втората по големина криптовалута.

„Бяхме пределно ясни относно Биткойн : считаме го за стока съгласно Закона за стоковите борси. Не сме казали нищо за етерa – досега. Според мен като председател на CFTC, Етериум е стока и следователно ще бъде регулиран съгласно CEA.
И предполагам, че в близко бъдеще ще видите фючърсни договори, свързани с Етериум и други потенциално търгувани деривати.”

Тарбърт постави акцент върху криптовалутите и блокчейн като цяло, в първата си голяма изява като ръководител на CFTC.

Той заяви, че САЩ трябва да ръководят дигиталната трансформация на парите и ще направи всичко по силите си, за да подкрепи възникващата технология.

„Едно от нещата, които бих желал да кажа, тъй като това е първата ми голяма публична изява като председател, е, че искам да подчертая важността на блокчейн и дигиталните активи за Съединените щати и по-специално като председател на CFTC, искам САЩ да бъдат водещи в тази технология.
Не искам друга държава да води – искам Съединените щати да водят, защото който и да е лидерът в тази технологична сфера, в крайна сметка ще “напише правилата на играта”. Така че след това стигаме до въпроса „Каква е ролята на CFTC?“ И това е много интересно, защото мисля, че ролята на CFTC е да гарантира, че има цялост на пазарите и искаме тези пазари да се развиват в тази насока.”

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе