Новият посланик на САЩ в България е Херо Мустафа

в България
Loading...

Херо Мустафа ще бъде новият извънреден и пълномощен посланик на САЩ в България, предаде БГНЕС

Тя е номинирана за посланик от президента Доналд Тръмп. Г-жа Мустафа ще замени на този пост Ерик Рубин. Тя е дипломат от кариерата. В момента е зам.-ръководител на посолството на САЩ в португалската столица Лисабон. Преди това тя е била съветник по политически въпроси в посолството на американското посолство в Индия. Във Вашингтон тя е била съветник в администрацията на вицепрезидента  Джо Байдън по въпросите на Близкия изток, заместник-директор на Дирекцията за Афганистан в Държавния департамент. Също така г-жа Мустафа е била директор в Съвета за национална сигурност. Г-жа Мустафа е родена през 1973 г. в град Ербил, Ирак и произхожда от кюрдско семейство. Две години от детството си прекарва в лагер за бежанци. През 1976 г. семейството й получава право на убежище в САЩ. Тя има бакалавърска диплома от Джорджтаунския университет и магистърска от Принстън. Тя говори девет езика, включително арабски, руски, хинди и фарси. От балканските езици тя говори гръцки и турски. На Балканите тя започва да работи в неправителствения сектор в Босна, а през 1999 г. в американското посолство в Атина.
За живота на г-жа Мустафа е посветен документалният филм “Американски герой”..

Така, да видим:

1) Слагаш кюрд, мюсюлманин, за посланик в предимно православна християнска страна, с турско малцинство. Усещам как и българи, и турци са доволни от политически коректния избор.

2) За нея са написали, че е работила като специален помощник на държавния секретар Кондолиза Райс и координатор в Мосул за иракската провинция Ниневия в екипа на Пол Бремър, временния администратор на Ирак след нахлуването от 2003 г.

Звучи много фанси, а? Само където в тази стара асирийска провинция, където са живеели близо милион християни в Ирак от две хилядолетия, от нахлуването на САЩ през 2003 г. насам са останали няколко хиляди. Та, изглежда добре се е справила. А. И точно в Мосул се появява Ислямска държава. Ръкопляскания, моля.

3) Била съветничка на вицепрезидента Джо Байдън и Обама за Близкия изток. Хм, пак чудесно се е справила. Като се има предвид, че самият Обама нарече Либия “най-голямата негова грешка” и масовите убийства в Йемен, кашите в Сирия, Ирак, Афганистан… Определено е чуден избор.

4) Била бежанка от Ирак. Добре разбрахме намеците. Папата ни намекна. ЕС ни врънка. А дали някой казва, че ужасяващите генитални осакатявания, т.е. обрязванията на жени, са твърде характерни най-вече за кюрдите в Ирак? Това как пасва на #metоо движението?

Дахер Ламот, Фейсбук

ПО ТЕМАТА

Радев ще удостои посланика на САЩ с орден „Стара Планина“ първа степен

ЗАСЛУГИТЕ:

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Изминаха 6 години от изчезването на Петър Димитров, който за последно е видян да прекрачва прага на американското посолство в София, но така и не излиза от него

https://bultimes.com/%d0%90%d0%9a%d0%9e-%d0%a2%d0%9e%d0%97%d0%98-%d0%bf%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%91%d0%95%d0%a8%d0%95-%d0%98%d0%97%d0%92%d0%aa%d0%9d-%d0%9e%d0%93%d0%a0%d0%90%d0%94%d0%90%d0%a2/

Loading...

Последни от България

Отиди Горе