The Bulgarian Times

Нова швейцарска банка предлага крипто попечителство

в Крипто и блокчейн
Loading...

Приемането на биткойн и крипто, като цяло, е започнало.

Swissquote, група за онлайн банкиране на стойност 618 милиона долара, обяви на 8-ми март, че си партнира с услуга за крипто-попечителство, базирана в Зуг.

Целта на партньорството е да се даде възможност за съхранение на крипто активи.

От платформата твърдят, че институционалните инвеститори, използващи услугата, биха могли да прехвърлят криптовалути от своите външни портфейли към сметката на Swissquote и обратно.

Този ход е част от крипто инициативата на Swissquote. През 2017 г. групата стартира платформа за търговия с криптовалути, която позволява на клиентите си да търгуват с петте най-големи цифрови актива, включително Биткойн, XRP, litecoin и Етериум.

Чрез партньорството си с Crypto Storage, финтех компания, Swissquote гарантира, че отговорността за съхранението на дигитални активи остава във фирма, която знае как да се справи с подобна задача.

Crypto Storage предлага собствено инфраструктурно решение за управление на частни ключове, както физически, така и цифрови, “на най-висок клас хардуерни модули за сигурност”, които са подобни на тези, използвани от Швейцарската национална банка.

Crypto Storage гарантира, че сървърите му ще останат в безопасност от физически атаки. Главният изпълнителен директор на стартъпа – Стийн Вандер Стратен – призна, че използвали военни бункери с тайно местоположение. Интересно е да се посочи, че дори ядрена бомба не би могла да навреди на тези бункер, или поне така твърди Стратен. Cryptodnes.bg

Loading...

Последни от Крипто и блокчейн

Отиди Горе