Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Нова размяна на нападки между Лондон и Вашингтон

в Свят
Loading...

Лондон критикува Доналд Тръмп, след като американският президент каза, че посланика на кралството в САЩ е “много тъп човек”, а премиера Тереза Мей е “глупава”, пише Би Би Си.

“Приятелите си говорят честно и аз ще направя така”, каза външният министър и кандидат за премиер на Великобритания Джереми Хънт.

“Тези коментари са погрешни и неуважителни към нашия премиер и нашата страна”, каза Хънт.

Доналд Тръмп направи коментарите, след като в медиите изтекоха дипломатически писма, които посланика на Великобритания в Лондон е изпращал до правителството като анализ на политическата ситуация.

В тях посланик Ким Дарък пише, че правителството на Доналд Тръмп е “непохватно и нелепо”, а самият президент “излъчва несигурност”.

Доналд Тръмп отговори на публикациите в медиите, като обиди сър Дарък, а за Тереза Мей каза, че не е последвала съвета му за Brexit, а поела по “свой, глупав път”.

Джереми Хънт каза, че ако бъде избран за премиер, ще остави Ким Дарък на поста посланик в САЩ.

След заплахата на Доналд Тръмп, че “повече няма да работи” с Дарък, американския Държавен департамент пусна обръщение, че “ще продължава да работи с всеки акредитиран дипломат, докато не получи наставления от Белия дом или президента.”

КРОCC

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе